Skip to main content
 
 

HAKLARIMIZ İÇİN
DAYANIŞMAYA!

Kadının İnsan Hakları Derneği, Türkiye'de ve dünyada kadınların insan haklarını savunmak ve hayata geçirmek amacıyla 1993 yılında kurulan bağımsız bir kadın örgütüdür.

 
 

PROGRAMLARIMIZ

Kadının İnsan Hakları Derneği (KİH) 30 yıldır hak bilincini yaygınlaştırma, savunuculuk ve feminist bilgi üretimi ve paylaşımı yoluyla kadınların güçlenmesi için çalışıyor.

Programlar

Programlar

Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP)

1995 yılından bu yana Türkiye’de kadının insan hakları ve eşitlik konusunda hak bilincinin geliştirilmesi ve kadınların özel ve kamusal hayatın her alanına daha etkin ve eşit katılımının desteklenmesi amacıyla yürütülen KİHEP, izlediği bütünlükçü yöntem sayesinde kadınların hukuki ve siyasi değişime yönelik örgütlenmeler oluşturabilmesine katkıda bulunur.

Savunuculuk

KİH, Türkiye’de ve uluslararası düzeyde kadının insan haklarının gerçekleşmesi için yasal hakların korunması, uygulanması ve iyileştirilmesinin yanı sıra gerekli mekanizmaların hayata geçirilmesi, farkındalığın arttırılması için yerel, ulusal, bölgesel ve uluslararası düzeylerde ortak ve geniş katılımlı savunuculuk yapar.

Feminist Bilgi Üretimi ve Paylaşımı

KİH, Türkiye’de kadının insan hakları, feminizm ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek için eylem ile araştırmayı birbirine bağlayarak yayınlar ve diğer görsel-işitsel, basılı ve dijital araçlarla üretilen bilgilerin yaygınlaştırılması suretiyle alan oluşturarak bilgi üretir ve paylaşır.

Haklarımız Var!


Haklarımız ve bu haklarımızı nasıl kullanacağımızla ilgili “Haklarımız Var!” serisi kitapçıklarımızdan bilgi edinebilirsiniz.

Erkek Şiddeti Nedir? Mini Sözlüğü

Fiziksel Şiddet Nedir?

Bedeninize yönelik her türlü saldırı, fiziksel şiddettir. Tokat, tekme ve yumruk atmak, sarsmak, hırpalamak, boğaz sıkmak, bağlamak, saç çekmek, herhangi bir cisim atmak, kesici ve delici aletler ya da ateşli silahlarla yaralamak, işkence yapmak, sağlıksız koşullarda yaşamaya zorlamak, sağlık hizmetlerinden yararlanmayı engellemek ve öldürmek gibi eylemler fiziksel şiddet tanımına dahildir.

PDF Olarak Görüntüleyin

Araştırma Raporu: Kadınların Üreme Sağlığı Hizmetleri ve Kürtaj Deneyimleri

Önsöz

Bugün dünyanın 26 ülkesinde kadınların kürtaj olması herhangi bir istisnaya yer bırakmayacak şekilde tamamen yasaklanmış durumda. Kürtaj 39 ülkede ancak kadının hayatı risk altındaysa, 56 ülkede ise sağlığı ciddi risk altındaysa yapılabiliyor…

PDF Olarak Görüntüleyin

İstanbul Sözleşmesi Nedir?

Tam adı Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesidir.
İstanbul Sözleşmesi kadına yönelik şiddeti bir insan hakkı ihlali olarak tanımlar.
Kadınlara yönelik şiddeti ortadan kaldırmayı ve kadınların insan haklarını korumayı amaçlar.
PDF Olarak Görüntüleyin