Adres
Ağa Çırağı Sok. No:7 Daire: 7, 34437
Gümüşsuyu / İstanbul
Kadının İnsan Hakları Projesi (KİHP) İstanbul’da başladı.
Koruma emri olarak da bilinen 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun kabul edildi.
Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu tarafından "Aile İçi Şiddetin Sebep ve Sonuçları" başlıklı bir araştırma yürütüldü.
İstanbul’un çeşitli semtlerinde ev toplantıları devam etti.
Sonraları Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) adı verilen Kadınlar İçin Yasal Okuryazarlık Programı’nın ilk pilot Eğitici Eğitimi ve uygulaması İstanbul’un Ümraniye ve Gülsuyu semtlerinde gerçekleştirildi.
Sıcak Yuva Masalı kitabı yayınlandı. “Türkiye’de ve dünyada aile içi şiddete ve cinsel tacize maruz kalmalarına rağmen büyük bir çaba ve cesaretle yaşamda kalan ve savaşlarına devam eden kadın ve çocuklara” ithaf edilen kitap, ilk yıllardaki çalışmalarımızın bulgularının çoğunu bir araya getirdi.
İstanbul’un Ümraniye semti ile Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa’da Kadın ve Hukuk: Türkiye’de Kadının Durumu konulu saha araştırması gerçekleştirildi.
Kısaca İstanbul Sözleşmesi olarak anılan Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi yürürlüğe girdi. Kadınlara yönelik şiddetle mücadelede en kapsamlı ve yeni sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi Mayıs 2011’de İstanbul’da imzaya açıldı ve 2014 yılında yürürlüğe girdi. Sözleşmenin ilk imzaya açıldığı sene, Türkiye sözleşmeyi çekincesiz imzaladı ve onayladı. Şu ana kadar 46 ülke ve Avrupa Birliği tarafından imzalanan sözleşmeyi onaylayan ülke sayısı ise 32. Kadına yönelik şiddete karşı insan hakları temelli bir sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi, yalnızca cezalandırma ya da cezasızlığı ortadan kaldırma ile değil, kadınların korkmadan, güven içerisinde, şiddetten uzak ve ayrımcılığa uğramadan yaşamasına ve maruz bırakıldıkları şiddet için tazmin edilmelerine de olanak sağlıyor. İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
14 ilden 23 kadının katılımıyla 3’üncü KİHEP eğitici eğitimi İstanbul’da gerçekleştirildi.
Kadın Bakış Açısından Türk Ceza Kanunu Reformu Kampanyası başlatıldı.